Creative Egg event

categorie: Creative Egg, carriere, event, volgende stap, nieuwe baan, .net, PHP, frontend, creative-egg-event

Creative Egg: Silicon Valley aan het IJ?
Amsterdam, 12 september 2012

 

Op 19 oktober 2012  organiseerden Appoint en Competence Factory aan het IJ het Creative Egg Event. Het doel: talenten anders laten kijken naar de volgende stap in hun carrière en hen samen brengen met innovatieve bedrijven.

Net als de broedplaats van bedrijven als Apple, Intel, Google, Facebook en HP is het IJ tegenwoordig dé hotspot als het gaat om creativiteit en innovatie.
Vodafone, Philips, Tom Tom, MTV, SBS, Ahold, VNU en vele succesvolle creatieve bedrijven hebben niet voor niets een plek gevonden aan het IJ. Appoint vestigde zich hier 21 jaar geleden en heeft het gebied een trekpleister zien worden voor veel bedrijven actief in Marketing, Media, ICT - en mobile development.

Het IJ als creatieve broedplaats letterlijk op de kaart zetten.
Appoint hoopt met de geografische knipoog het Amsterdamse IJ als episch centrum voor creatieve innovatie nog beter op de kaart te zetten.
Succes trekt immers succesvolle kandidaten en bedrijven aan. Historisch gezien heeft Amsterdam met het IJ natuurlijk een voorsprong: door de liberale handelsgeest heeft Amsterdam al eeuwenlang een enorme aantrekkingskracht op andersdenkenden. Wat weinige zich realiseren is dat rond de 17e eeuw bijna 50% van de Amsterdammers van allochtone afkomst was!

Op het IJ
Het Creative Egg event werd gehouden op de inspirerende locatie van Appoint aan de Silodam, letterlijk op het IJ. Vrijdag 19 oktober was het evenement gericht op Frontend en Backend developers. Zij kregen tijdens deze dag door middel van een Talenten Motivatie Analyse niet alleen inzicht in hun talenten, valkuilen en toegevoegde waarde, maar ook de kans om diverse toonaangevende, innovatieve (potentiële) werkgevers persoonlijk te ontmoeten.

Naast het samenbrengen van talent en innovatie waren er gedurende de dag ook diverse workshops, korte bedrijfs-pitches en presentaties over apps, mobile-, webdevelopment en vanzelfsprekend het matchen van talenten.

Onderwerpen die aan bod waren gekomen op 19 oktober:

  • "Werken in 2030", CEO René Steuer
  • Veranderende skills van developers
  • "Werken vanuit je talenten", Talenten Motivatie Analyse, EHRM Vision
  • "Appdesign; hoe werken creatieven en developers succesvol samen" Interaction Designer edenspiekermann Jack Zwanenburg
  • "Identiteit is de nieuwe Firewall", Senior Software Architect Sogeti Michiel van Otegem
  • "Windows 8; hoe begin je als programmeur?", CTO Autitouch & Chairman van de Nederlandse .NET usergroup Dennis Vroegop

Naast deze manier van kennisdeling konden de talenten op een informele manier in contact komen met de "IJ" bedrijven voor een oriënterend gesprek.

Roos Takken, organisator
Creative EGG Event 2012
E: roos.takken@appoint.nl
T: 020- 8515852

 


Informatie aanvragen - Delen

Geef mij de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken

Haal meer uit Linkedin

Als werkzoekende kun je enorm veel mensen bereiken met Linkedin, maar hoe doe je dit nu goed? Een interview met Jellienke Winters en een paar tips.

Praktijkcases Appoint

Appoint organiseert samen met onze zusterorgansatie CF regelmatig recruiting evenementen. Hieronder een selectie van opvallende evenementen en wervingsacties

Mooie mensen verdienen meer

Mooie mensen vinden sneller een baan en verdienen meer, aldus een artikel uit Carriere

Upgrade Je Afdeling

Appoint zoekt talent

Appoint is altijd op zoek naar talent. Die zoektocht bracht het werving- & selectiebureau naar het Mobile Society Event 2011 (MSE 2011) van de Haagse Hogeschool. Appoint sprak op de beurs met derde- en vierdejaars studen