Vacatures of social media?

categorie: vacatures, social media, nieuwe vorm van recruitment, kandidaten, vacatures-of-social-media

Voor ons is de vraag makkelijk te beantwoorden, vacatures plaatsen! Maar de discussie laait wel meer op de laatste tijd.

Mensen via social media zijn enthousiaster

Op het blog van de Harvard Business Review is te lezen dat mensen die een vacature vinden via social media, enthousiaster zijn om te gaan werken bij het betreffende bedrijf. Deze mensen zouden geïnteresseerder zijn omdat ze de organisatie via bijvoorbeeld Linkedin, Facebook of Twitter volgen.

Helaas is de integriteit van de 'like' op Facebook een beetje teniet gedaan. Tegenwoordig liked iedereen heel makkelijk alle soorten bedrijven en pagina's. Vele acties op Facebook zijn ook gericht op de mensen die het liken. Daarom is het geen garantie dat deze mensen ook daadwerkelijk deze bedrijven volgen en geïnteresseerd zijn. 

 

Recruitment vanuit de functie of vanuit de organisatie?

Zoals uit de paragraaf hierboven blijkt, is het de trend dat werkzoekenden via social media op het bedrijf af gaan. Ze volgen dit bedrijf en er kan een vacature langskomen. Het grote verschil met de traditionele vacaturebanken is dat op de vacaturebanken gezocht wordt op de functie. Het bedrijf is aan het begin nog niet eens bekend bij de kandidaat. Een groot voordeel hierbij is dat kandidaten bij bedrijven kunnen komen te werken waar ze nog nooit van hadden gehoord. Het is onmogelijk om al de bedrijven uit je omgeving te kennen.

Social media of vacaturebanken?

Er is hier geen eenzijdig antwoord op te geven. Het verschilt per bedrijf, per functie en per situatie wat nu de ideale oplossing is. Wel merken wij dat veel meer bedrijven  naast het gebruik van een recruiter ook zelf hun vacatures promoten. Dit doen ze via social media, maar ook (vaak) via hun eigen website. Vooralsnog missen zij de expertise en database waar een recruiter over beschikt.


Informatie aanvragen - Delen

Geef mij de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken

Online marketing mix

Appoint heeft in samenwerking met haar zusterorganisatie Competence Factory een gratis Infographic met overzicht & uitleg van alle SEO en Social media Elementen uitgebracht. Deze ‘’Online Marketing Mix” is nu grati

Haal meer uit Linkedin

Als werkzoekende kun je enorm veel mensen bereiken met Linkedin, maar hoe doe je dit nu goed? Een interview met Jellienke Winters en een paar tips.

Gratis uw vacature op onze site

Appoint werkt op een 'no cure no pay' basis. Daarmee is nu ook het plaatsen van uw vacatures op onze website gratis geworden. Vergroot op eenvoudige wijze uw bereik van uw vacature via ons netwerk.

Geef mij de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken

Grote coalitie voor ICT-banen: Europese Commissie geeft startschot

De verwachting is dat er in 2015 maar liefst 900.000 vacatures in de sector ICT in Europa open zullen staan. Ondanks de werkloosheid komen er elk jaar 100.000 banen in de ICT bij. De Europese Commissie komt met een aanpa

Appoint investeert in jouw talent

Appoint zoekt talent en is ook bereid daar flink in te investeren. Voor de beste creatieven, online marketeers en developers gaan we veel verder dan het matchen van jou met de leukste, passende opdrachtgevers. Echte inve