Mooie mensen verdienen meer

categorie: mooie mensen, verdienen, carriere, mooie-mensen-verdienen-meer

Mooie mensen vinden sneller een baan en verdienen meer. Aanleiding voor deze uitspraak is een boek van econoom Daniel Hamermes, genaamd 'Beauty pays'. In zijn boek is een belangrijke uitkomst dat knappe mensen in Amerika maar liefst 230.000 dollar meer verdienen ten opzicht van hun wat minder knappe collega's in hun loopbaan. 

Slimmer

De uitkomsten van Daniel Hamermes worden ondersteund door psycholoog Matthijs van Leeuwen, die het volgende zegt:

"Een mooi uiterlijk is een signaal voor genetische kwaliteit, daar kunnen we niets aan doen, het is evolutionair bepaald. Aantrekkelijkheid is synoniem voor gezond en dat biedt het nageslacht de grootste kans op overleving. Dus als we een aantrekkelijk persoon op de werkvloer zien, willen we daar ook iets mee, want die biedt de meeste kans op succes."

Hij beweert dat knappe kinderen meer aandacht krijgen en dus slimmer worden. Ook worden knappe mensen sneller vertrouwd en zijn ze vlotter in de omgang.

Nadeel voor mooie vrouwen

Knap zijn brengt voor vrouwen niet alleen maar voordelen met zich mee. Zo blijkt dat voor mooie vrouwen die in personeelsmanagement werken jaloers worden als als ze een mooie potentiële collega zien, mooie vrouwen wordt dan ook afgeraden een foto mee te sturen met hun sollicitatiebrief.

Uitzonderingen

Dus als je niet knap bent, verdien je automatisch minder? Wij vormen geen mening over dit onderwerp, maar hebben toch wel enkele uitzonderingen gevonden waarbij de brains voor de beauty gaan denken wij:

Carlos Slim Helú (Mexico-Stad, 28 januari 1940) is een Mexicaans zakenman. Hij is in maart 2012 volgens het tijdschrift Forbes de rijkste mens ter wereld met een vermogen van 69 miljard Amerikaanse dollar (zo'n 53 miljard euro).[1] Slim heeft het grootste deel van zijn fortuin te danken aan zijn telecommunicatieconcern Telmex.

 

William Henry (Bill) Gates III (Seattle, 28 oktober 1955) is een Amerikaans ondernemer. Gates is vooral bekend als boegbeeld en medeoprichter van de firma Microsoft. Volgens Forbes was Gates elf jaar lang de rijkste man ter wereld, van 1996 tot 2007 (met uitzondering van 1997). Forbes schatte zijn vermogen in 2007 op $ 56,0 miljard.

 

Lakshmi Narayan Mittal of Lakshmi Niwas Mittal (Sadalpur, Rajastan, India, 15 juni 1950) is een miljardair en grootindustrieel en eigenaar van het grootste staalconcern ter wereld, Mittal Steel. Op de Forbeslijst van 2008 van rijkste mensen ter wereld stond hij op nummer 4 met een kapitaal van 45 miljard dollar. Door de kredietcrisis is zijn vermogen gekelderd; hij heeft nog circa 20,7 miljard dollar over. In de Forbes lijst van rijkste mensen ter wereld staat hij anno 2012 op plaats 21


Informatie aanvragen - Delen

Appoint Cards

Creative Egg event

Op 19 oktober organiseren Appoint en Competence Factory aan het IJ het Creative Egg Event. Het doel: talenten anders laten kijken naar de volgende stap in hun carrière en hen samen brengen met innovatieve bedrijven.